Yapmak zor, Yıkmak kolay

Mardin’de yıllardır yıkmak kadar kolay olan hiçbir şeyin olduğunu görmek acı verici olsa da değişen bir şeyin olmadığını da görmek üzücü.

Devasa otoparkların inşaatı yapıldı, Cumhuriyet Meydanı alt üst edildi. Ucube bir alt geçit yapıldı. Bunun yanı sıra birçok hata arka arkaya geldi. Yeni gelen Vali Mahmut Demirtaş bile durumun vahametini görünce ben nasıl bir memlekete geldim diye içinden geçirmiştir diye düşünüyorum. Yıllardır kendi memleketlerine dahi sahip çıkamayan insanlarla karşılaşmak eminim ki Vali Demirtaş’ıda şaşırtmıştır.

Bir Bakan geliyor ve tüm bunlara muhatap kalıyorsunuz. Düşünün ama bu olayın sorumlusunun kesinlikle sayın vali Demirtaş ile bir alakası yok bunu yakinen bilenlerden biriyim.

Yıllardır avazımız çıktıkça bağırıyoruz. Bu şehrin ileri gelenlerine STK’larına ve insanlarına ama ne yazık ki birkaç şovenist gösteriş dışında sahada görmediğimiz STK’lar sadece kendi çıkarları için kullandıkları koltuklarını korumak adına sesiz kaldılar. Mardin’de yaşanan bu kadar çirkinliğe müsaade edenler elbet bir gün karşılığını bulacak bu umutla da bekliyoruz.

Bir dip not olarak şunu da ekleyeyim biz doğrunun yanında olmaya devam edeceğiz, fakat aldığımız bazı duyumlara göre bazılarının çıkar deliğine çomak soktuğu için Valinin ilk kararnamede gönderilmesi için bazı kişilerin uğraştığını duydum. Umarım böyle bir çalışma olmaz. Mardin’in iyi bir temizliğe ihtiyacı var. Bu temizlik bana bile dokunsa razıyım çocuklarımızın geleceği temiz olsun yeter ki bu kadar kirliği bir gazeteci olarak kaldıramıyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Murat Akgül - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mardin Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mardin Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mardin Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mardin Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Mardin'in en Büyük sorunu nedir?
Tüm anketler