Ne zaman düzeleceksin Mardin?

Dört bir yanın yıkık, dökük bir halde tarihinden eser kalmadı. İlçelerin içler acısı eski çarşıların kalmadı. Her gelen bir tekme vurdu, yıkılmadın ama harap (harabe) kaldın.

Eski dar sokakların, tarihi evlerin kalmadı. Her geçen gün yapıya aykırı şekilde seni yamalıyorlar, ne zaman düzeleceksin Mardin?

Sorsan herkes halinden namemnun ama kimse de koruyup kollamadı. Senin gibi koca bir tarihin, bir mirasın yok oluşuna göz yumdular.

Kalenden bir parça koptu düştü! O senin kalbin miydi? O kaya senin yok olacağının habercisi miydi ?

Söylesene Mardin geceleri gerdanlık gündüzleri seyranlık olan Mardin anlatsana gerdanından bir elmas koptu, düştü ona mı darıldın da bir daha kendine gelemedin?

Semalarında Hafız Ali’nin sesi yükselirdi, öldü de ona mı küstün? Yoksa Deyrulzafaran’ın Bahe’si annesini görmeden öldüğü için mi küstün bize?

Zanaatkârların vardı. Eskiden incecik tellere hayat veren, taşlara senin adını yazan,bakıra hayat veren zanaatkârların vardı. Şimdi onlar da kalmadı, bize seni anlatırlardı, onlara nasıl ilham verdiğini anlatırlardı.

Her gelen senden bir parça kopardı. Kanayan yaraların oldu kimse sarmadı yaralarını oysaki sen hepimizin yarasına ilaç olmuştun. O güzel havanla o güzel gecelerinle bize merhem olmuştun.

Biz bunu göremedik.

Eskiden damlarında tahtlar kurulurdu,geceleri gökyüzündeki ışıl ışıl parlayan yıldızları seyrederdik.

Oysa şimdi ne taht kaldı ne de baht kaldı damlarında.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Cemal Çetin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Mardin Haber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mardin Haber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Mardin Haber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Mardin Haber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Mardin Aslanı - Ellerine sağlık çok güzel yazmışsın bu yazıların fazlaca yazılması be gereken yerlere iletilmesi gerek yolun açık olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 10:14


Anket Mardin'in en Büyük sorunu nedir?
Tüm anketler