Eşbaşkanlar Elik ve Öncü’nün adli kontrolleri kaldırıldı

Yerlerine kayyım atanan Kızıltepe Belediye Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz ile Savur Belediye Eşbaşkanı Gülistan Öncü’nün adli kontrol şartları kaldırıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yerlerine kayyım atandıktan sonra tutuklanan Mardin’in Halkların Demokrtik Partisi (HDP) yönetimindeki Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanı Nilüfer Elik Yılmaz ile Savur Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Öncü’nün yargılandığı davanın 5’inci duruşması görüldü. Mardin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan eşbaşkanlar sağlık sorunları nedeniyle katılmadı. Avukatların hazır bulunduğu duruşma kimlik tespitinin ardından başladı.

Duruşmada taleplerini dile getiren avukatlar, Elik ve Öncü hakkındaki “gizli tanık” beyanları ile dosyada delil olarak sunulan unsurların çürütüldüğünü belirterek, derhal beraat kararı verilmesi gerektiğini belirtti. Savcılık önceki duruşmada olduğu gibi eşbaşkanlar hakkında “örgüt üyeliği” iddiası ile ceza verilmesini talep etti.

Mahkeme avukatların bir kısım taleplerini kabul ederek, eşbaşkanlar hakkında uygulanan adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına karar verdi.

Mahkeme bir sonraki duruşmayı 4 Kasım’a erteledi.

22 Haz 2021 - 17:19 - Politika