Elbise aldılar 200 liralık sahte para verdiler

Mardin'de iç giyim dükkanından alışveriş yapan iki müşteri aldıkları ürün karşılığında 200 liralık sahte para verdiler.

Elbise aldılar 200 liralık sahte para verdiler
Haber albümü için resme tıklayın

Mardin Artuklu ilçesinde iç giyim dükkanından alışveriş yapan iki müşteri aldıkları ürün karşılığında sahte para ile ödeme yaptılar. Parayı bozdurmak için yan komşuya giden dükkan sahibi Mehmet Aslan, komşusu sayesinde 200 liralık banknotun sahte olduğunu öğrendi.

Olayın akşam saatlerinde meydana geldiğini belirten dükkan sahibi Mehmet Aslan, “Yoğunluktan dolayı paranın sahte olup olduğunu anlayamadım. Zaten uzun bir süredir sahte para ile ilgili herhangi bir olay yaşamamıştık. Bu zaten bize ders oldu, bir daha anladık her parayı kontrol etmemiz gerektiğini. Bir erkek ve bir bayan geldi. Bayan bir şeyler aldı. Kendine birkaç ürün aldı. Bayan daha sonra dışarı çıktı. Erkek ücreti vermek için kasaya geldiği zaman yoğunluktan ve yorgunluktan dolayı ben parayı kontrol etmek aklıma gelmedi açıkçası. Para bende bozuk olmadığı için komşuya gittim” dedi.

“Parayı bozduktan sonra komşun fark etti bu paranın sahte olduğunu”

Bir gün sonra kendilerine paranın sahte olduğunu bildirdiklerini söyleyen Aslan, “Biz orada anladık tabi biz orada komşumuzu da mağdur etmedik. Ama biz mağdur olduk hal ve hareketleri zaten biraz telaşlıydılar hem bayan hem erkek müşteri. Anormal hareketler sergiliyorlardı. Zaten bizim birkaç komşumuza daha bu sahte para yüzünden mağdur oldu. Yani biz tek yaşamadık. Son bir haftada 3-4 esnaf arkadaşta daha göründüğü bu 200'lük sahte banknotlar. Zaten daha önceden de sahte paralar 200 şeklinde değil daha çok 100, 50, 20 gibi meblağlarda sahte paralardı. Son zamanlarda böyle büyük meblağlarda gerçekleşiyor. Diğer esnaf da birkaç gün sonra fark etti. Komşumuz fark edip bize bildirdi” diye konuştu.

31 Ara 2021 - 12:47 - Gündem