AKP seçim hazırlığını başlattı: AK Seçim uygulamasıyla takip edecekler

AKP, YSK'nin bütün kararlarının yükleneceği AK Seçim uygulamasıyla seçimde itirazlarını organize edecek ve sonuçları merkezden takip edecek.

AKP, Seçim İşleri Başkanlığı koordinesinde, Ankara’da İl Seçim İşleri Başkanları İstişare toplantıları düzenledi. AK Seçim adı verilen uygulamayı seçimde kullanmaya karar veren AKP, buna göre hızlı itirazlar yapmayı planlıyor.

Toplantılarda 2018 seçimlerinde görev alan sandık görevlilerinin oranı da masaya yatırıldı. AKP kurmayları, 2018 yılında yapılan seçimlerde Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verilen listelerde sandıkta görev yapanların oranının yüzde 98,02 olduğunu, parti olarak bu rakamı yüzde 99’un üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; AKP, AK Seçim uygulamasına yeni bir boyut kazandırmaya hazırlanıyor. Bu konuda özellikle ‘geleneksel yöntemlerden vazgeçmeden, dijitale oturtarak’ hareket etmek isteyen AKP, sandıkta olabilecek hile ve hukuksuzluğa karşı anında müdahale edebilecek bir sistem getirecek.

YSK KARARLARI YÜKLENECEK

AKP’nin tüm bu şikâyet ve itirazları bir ‘AK Seçim’ uygulamasına eklenen yazılım ile yapacak. Bu sisteme YSK’nın bütün kararları yüklenecek. Herhangi bir itiraz ya da şikâyetin olması durumunda sandık görevlileri, konuyla ilgili tüm YSK kararlarını en yenisinden başlayarak en eskisine kadar görebilecek. Bu kararlar doğrultusunda gerekli yerlere itirazlar yapılabilecek. Ayrıca, Genel Merkez’deki sistem üzerinden de söz konusu itirazlar takip edilecek.

AKP kurmayları, söz konusu sistemle ilgili “Bütün süreçlerin yönetimini bizim kendi sistemimiz üzerinden geleneksel yöntemlerden de vazgeçmeden dijital olarak gerçekleştireceğiz. Hile yapmaya kalkışan olursa, yanlış yapmaya kalkışan olursa hukuki gerekçelerle bunu tamamen halledecek bir süreç hazırlamak istiyoruz” dedi.

27 Ara 2021 - 17:21 - Politika