Uzunköprü,ilk yarıyı değerlendirdi

Mardin Fosfatspor'un teknik patronu Cevdet Uzunköprü sosyal medya hesaplarında yaptığı açıklamada transfer çalışmalarını yönetimin sürdürmesi gerektiğini söyledi.

Uzunköprü, Topu Yönetime Attı

Mardin Fosfatspor'un Teknik Direktörü Cevdet Uzunköprü sosyal medya hesaplarında yaptığı açıklama da transfer çalışmalarını yönetimin sürdürmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye Futbol Federasyonu 3.lig 2. grupta mücadele eden ve devre arası kampını Antalya'da sürdüren Fosfatsporda takımın transfer politikası taraftar tarafından eleştiriliyor.

Duruma netlik kazandırmak üzere sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Teknik direktör Cevdet Uzunköprü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Sezon başları ve devre arası transferleri kulüpler için zordur. Ben hayatımda hep dürüstlüğümle övünürüm. Profesyonel liglerde sezon başı 16 kulübün transferlerini ve takımlarını yaptım. Hoca olarak beğendiğimiz futbolcunun ismini yönetime sunarız. Hoca olarak artık devre dışı kalırız. Yönetim futbolcu ile pazarlık eder kaça anlaşır veya anlaşmaz o bizi ilgilendirmez. Yönetimin tasarrufunda. Bu yüzden kendimle gurur duyarım." dedi

İLK DEVRE DEĞERLENMESİ

İlk devre değerlendirmesini yapan teknik Direktör Cevdet Uzunköprü,” Uzun bir aradan sonra tekrardan profesyonel lige yükselmiş olan takımımıza sezon öncesi yönetimin belirlediği hedef olarak Ligde kalmak ve üst sıraları kovalamak adına genç ve dinamik bir ekip oluşturmaya çalıştıklarını ifade ederek,” Bunun neticesinde takımımız 21 puan toplayarak playoff potasından sadece 3 puan uzaktadır maalesef oynamış ve puan kaybetmiş olduğumuz bazı maçlarda özellikle vurgulamak isterim ki çok bariz ve ciddi şekilde hakem hataları ile karşılaştık. Bunun sonucu olarak ligde ilk üç sıra içerisinde olmamız gerekirken ilk devreyi arzulamadığımız bir yerde bitirdik.” ifadelerini kullandı.

TAKIMIMIZDAN AYRILAN OYUNCULAR

Uzunköprü” Devre bitimi ile takımımızdan 10 oyuncumuz ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Bunlardan bazı oyuncularımız kendi isteğiyle ayrılmak istediklerini tarafımıza iletmişlerdir. Diğer oyuncularımız ise yönetim kurulu ile görüşerek sözleşmelerini karşılıklı olarak fesh etmiştir. Takımımıza emeği geçen ve katkısı olan bu oyuncularımıza canı gönülden teşekkürlerimizi sunar bundan sonraki futbol hayatlarında başarılar dileriz.”

DEVRE ARASI KAMP SÜRECİ

Son oynamış olduğumuz İstanbul Halide Edip Adıvar maçından sonra takımımıza 4 gün izin verdiklerini açıklayan Uzunköprü,” 11 Ocak tarihinde Mardin’de toplanıp ikinci yarı hazırlıklarına birinci etap kampı ile başladık. Oyuncularımızı ikinci yarıya daha sağlıklı ve güçlü şekilde hazırlamak adına Antalya Lara’da 10 günlük ikinci etap kampımıza başladık kampımızda 4 hazırlık maçı planlamıştık bunların ikisini oynamış bulunmaktayız kendi liglerinin güçlü takımlarından Aksarayspor ile 0-0 berabere kaldık.ikinci ligin güçlü ekiplerinden Kırklarelispor ile aynı skorla berabere kaldık. Kampımız 26 Ocak’ta sona erip karayoluyla ilk maçımız olan Tokat deplasmana gideceğiz.” şeklinde konuştu

TRANSFER SÜRECİ

Takıma takviye için transfer çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Uzunköprü,” İlk devrenin bitiminden sonra takımdan ayrılan oyuncularımızın yerine ve önceden eksikliğini hissettiğimiz mevkilere oyuncu transferi sürecince kamp öncesinde ve içerisinde başlamış bulunmaktayız. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki futbol takımları için devre arası transfer dönemi çok zorlu ve sancılı bir süreçtir, bunun nedenleri arasında maddi sıkıntılar ve oyuncuların istedi yüksek rakamları sayabiliriz. Maalesef hiçbir takım oynayan oyuncusunu bırakmak istemiyor. Buda çok doğal bir süreçtir talip olduğumuz oyuncuların bonservis bedelleri ve istemiş oldukları ücretler çok yüksek olup, bizim gibi maddi açıdan zor durumda olan ve hiçbir ek geliri olmayan kulüpler adına zorlu bir dönemdir. Bu gerçekler ışığında yönetimimizin almış olduğu karara istinaden takımımıza gelecek vadeden 5 amatör gencimizi katmış bulunmaktayız.

Yönetim kurulumuza iletmiş olduğumuz eksik mevkilere transferler içinse çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Kendi şahsımın ikili ilişkileri ve araştırmaları sonunda takımımıza Gelecek vadeden Kırşehirspor,Gölcükspor ve Sivas Belediyespor’dan üç oyuncuyu bedelsiz olarak takımımıza kazandırdık. Takımımıza ilk transfer olarak Fatsa Belediyespor’dan Rıdvan Sönmez’i dahil ettik. Buna ek olarak eksik kalan 3 mevkiye anlaştığımız ve ileriki günlerde açıklayacağımız olan oyuncular mevcuttur. Oyuncuların kulüpleri ile olan bonservis ve alacak verecek sorunlarını hallettikten sonra Başkan ve yönetim kurulumuz bu oyuncularla anlama yapacak.

BAŞKA MARDİNSPOR YOK

Uzunköprü,” Öncelikle şunu belirtmek isterim ki başka Mardinspor yok bunun bilincinde olan ve takımına sahip çıkan yüreğini ortaya koyan her zamanda her platformda bunu gösteren bir ekibe sahibim. Daha önce ki yıllarda büyük bir şerefle ve gururla bu kutsal formayı taşıyan ve emek veren yardımcılarımla beraber hedefe ulaşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Daha önce de belirttiğim gibi transfer süreci çok zorlu ve sancılıdır alınacak her oyuncu çok titiz yapılan araştırmalar ve derin süzgeçlerden geçirilerek değerlendirilmektedir. Hiçbir hoca bindiği dalı kesmez, takıma faydası olacağı düşünülen dinamik, karakterli, başarıya aç, gelişime açık oyuncuları hiçbir hoca istememezlik yapmaz.

Yapılan tüm transferler maddi imkanlarımız elverdiği ölçüde teknik heyet ve yönetim kurulu ortak kararları neticesinde yapılmaktadır. Sözlerimin başında söylemiş olduğum gibi başka Mardinspor yok.” şeklinde açıklamalarda bulundu

20 Oca 2021 - 10:14 - Spor