Alt Yapıya Önem Verip Mardinli Futbolcular Yetiştirmeliyiz

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig'de mücadele edecek olan kırmızı lacivertli ekip Mardin Fosfat Spor transferde hız kesmiyor.

Başarılı Teknik Direktör Cevdet Uzunköprü yönetiminde kamp çalışmalarına devam eden Mardin Fosfat Spor şu ana kadar 13 yeni transfer yaptı. Sezona şampiyonluk parolası ile hazırlanan kırmızı lacivertliler Afyon kampı hazırlıkları için 21 Kasım şehir stadyumunda çalışmalarını devam ediyor.

İyi Bir Takım Oluşturuyoruz

Mardin Fosfat Spor Başarılı Teknik Direktör Cevdet Uzunköprü, 3. Lig'de mücadele edecek güçlü bir kadro oluşturmak için transfer çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi.

Yapmış olduğumuz 10 günlük kamp ardından yeni transferlerin aramıza katılması ile birlikte çalışmalarımız devam etiğini belirten Uzunköprü,” 1. Etap kampında sabah ve akşam olmak üzere günde çift antrenman yaptık. Kampın sonunda mevcut ideale yakın kadromuzu belirledik. 2. Etap Afyon kampına yapmış olduğumuz 13 transfer ve geçen sezondan kalan Mardinli gençlerimizle 2.etap kampına başlayacağız.”dedi

Zorlu Gurupta Mücadele Edeceğiz

Dün çekilen fikstürü değerlendiren Uzunköprü konuşmasına şöyle devam etti.” Zorlu bir grupta mücadele edeceğiz. Rakiplerimiz ekonomik yönden güçlü olmakla beraber yıllardır bu ligin üst düzey takımlarından oluşmaktadır. Biz de yaptığımız ve yapacak olduğumuz transferlerle güçlü bir kadro ile lige gireceğiz. Yeni bir takım oluşturuyoruz. Yeni transferlerin takıma adapte olması biraz zaman alacak. Ama Mardin Fosfat Spor olarak bunun üstesinden geleceğiz. Mardin halkı ve camiamıza ve taraftarımıza layık olan kadroyu oluşturacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ligde inşallah hedeflediğimiz noktaya geleceğiz.”

Alt Yapıya Önem Vermeliyiz

17 yıl sonra tekrar takımın başına geldiği için çok mutlu olduğunu dile getiren Uzunköprü, "Çok sevdiğim bir camiaya geldim. Mardin'i ve taraftarlarını çok seviyorum. Fakat 17 yıldır Mardinspor’un alt yapısına hiç önem verilmediğini görüyoruz. Tesisleşmeye önem verilmedi. Buradan Mardinli futbolcular yetiştirilmedi. Gönül isterdi ki bu takımda Mardinli sporcularla sahaya çıkıp mücadele vermekti. İnşallah biz bunu başaracağız. Teknik ekibimizle Mardinli yeni futbolcular keşfedip takıma kazandırmak için mücadele edeceğiz. 17 yıl önce Mardin Türkiye’nin en iyi çim sahasına sahipti. Çimler kaldırılıp maalesef süni çimler yerleştirilmiş. Buraya gelen futbolcular kolay kolay bu saha da oynamak istemiyor. Futbolcu ilk önce alt yapıya ve sosyal tesislere bakar. İmkan varsa Mardin sahası yeniden normal çimlerin yeniden yerleştirilmesi Mardin futbolu adına çok önemlidir.”diye konuştu

28 Ağu 2020 - 14:12 - Spor